KAYIT    İLETİŞİM

Kapadokya' da yapılacak en iyi aktiviteler nelerdir?


KAPADOKYA’ DA YAPILACAK EN İYİ AKTİVİTELER

Son dönemlerde ülkemizin ve dünyanın gözde turistik mekânlarından birisi olan Kapadokya bölgesi birçoğumuzun görmek istediği ve ziyaret etmek istediği yerlerin başında yer alır. Kapadokya bölgesine ziyaret ettiğinizde hangi aktivitelere katılabilir, nereleri gezebilir ve bölgenin ruhunu gerçekten nasıl hissedersiniz bu konular hakkında naçizane bazı önerilerimiz olacaktır. Elbette ki bu önerilerimizin başında Kapadokya bölgesini bir seyahat acentası vasıtasıyla ve profesyonel turist rehberi eşliğinde gezmeniz olacaktır.

1-Müze ve ören yerlerini ziyaret edin: Kapadokya bölgesi sınırları dâhilinde birçok müze ve ören yeri yer almakta ve bu mekânlar gerçekten geçmişten günümüze Kapadokya tarihine ve yaşam kültürüne, mimarisine ışık tutmakta. Ziyaret edebileceğiniz ören yerleri arasında Göreme Açık Hava Müzesi, Paşabağ Ören Yeri, Zelve Ören Yerlerini sayabiliriz.

2-Yeraltı Şehirlerini ziyaret edin: Kapadokya bölgesi içerisinde keşfedilmiş ve ziyarete açılmış birçok yer altı şehri bulunmakta. Bulunmuş ama daha ziyarete açılmamış da birçok yer altı şehri var. Ziyaret edebileceğiniz sizi başka bir dünyaya götürecek yeraltı şehirleri içerisinde ziyaretçilerin en çok tercih ettiği şehirler; Derinkuyu Yer altı Şehri, Kaymaklı Yeraltı Şehri, Tatlarin Yeraltı Şehri, Özkonak Yer altı Şehri, Mazı Yeraltı Şehri, Özlüce Yeraltı Şehri, Çardak Yeraltı Şehri ve daha birçok yeraltı şehri.

3-Atv,Jeep ve At Safari Turu Yapın: Kapadokya gezinizi eğlenceli ve zevkli hale getirmek istiyorsanız kesinlikle düzenlenen safari turlarına katılmalısınız. Hem adrenalin dolu anlar yaşayacaksınız hem de Kapadokya’ yı doyasıya gezeceksiniz. Safarilerle peri bacalarının yanına kadar gidebileceğiniz ve peri bacalarını yakından gözlemleyebileceğiniz vadilere gidebilirsiniz. Safariler konusunda bizlerden Drabos Travel’ den bilgi alabilir ve rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.

4.Şarap Tadımı Yapın: Kapadokya bölgesi geçmişten günümüze ülkemizin ve hatta dünyanın en iyi üzümlerini yetiştiren ve bağcılık yapan yerler arasında. Elbette bölgede geçmişte Hıristiyanlık dininin yaygın olması ve Hıristiyanlık için şarabın kutsal içecek sayılması bölgedeki bu faaliyetlerin değer kazanmasını ön ayak olmuştur. Bölge ziyaretinizde yerel şarap üreten fabrikaları ziyaret edebilir ve şarapların tadımı yapabilirsiniz.

5-Kaya (Mağara) Otellerde konaklayın: Toprak yapısı gereği ve bölgede yetiştirilen ağaç türünün kısıtlı olması gereğince insanoğlu evler ve konaklayacakları mekânlar inşa etmek için toprağı kazarak kendilerine kapalı alanlar inşa etmişler ve bu gelenek geçmişten günümüze hala devam etmektedir. En önemli özellikleri ise on iki ay sabit sıcaklığa sahip olmaları. Bu yöntemle kayacın ve toprağın kazılması ile oluşturulmuş konaklama tesisleri ve otellerde bölge turizmi için önemli bir almakta. Fırsatınız varsa Kapadokya ziyaretinizde kaya- mağara otellerde konaklayabilir farklı bir deneyim yaşayabilirsiniz.

6-Bölge mutfağından yemekler tadın: Pişmiş topraktan kap yapımı konusunda ülkemizde önemli bir yere sahip olan Kapadokya, sahip olduğu ve sınırları içinden geçen Kızılırmak’tan elde ettikleri toprakla kaplar yapmaya devam etmekte. Elbette toprak kaplarda pişmiş yemeklerin lezzetleri de çok farklı olacak ve yemeye doyamayacaksınız. Testi Kebabı bölge içerisinde ziyaretçilerin en çok tercih ettikleri yemek türü ve elbette bizlerde sizlere testi kebabını öneriyoruz.

7- Türk Gecesi eğlencelerine katılın: Günümüzde turistik bir eğlence ve aktivite olarak düzenlenen Türk Geceleri ziyaretçiler için vazgeçilmez durumda. Genellikle akşam saatlerinde başlayan ve ülkemiz sınırları içersinde bir çok farklı bölge ve kültürden oyunların sergilendiği ve dans şovlarının yapıldığı Türk Geceleri ortalama gece yarısından önce de tamamlanmakta. Kapadokya turunuzda mutlaka Türk Gecesine katılmanızı tavsiye ederiz. Türk Geceleri hakkında bilgi almak ve rezervasyon yaptırmak için bizlerle, Drabos Travel ile iletişime geçebilirsiniz.

8-Vadilerde yürüyüş yapın: Bilinenin veya alışılmışın dışına çıkarak Kapadokya gezisinde vadiler içerisinde yürüyüşler yapabilir ve kalabalıktan uzak bir gün geçirebilirisiniz. Elbette yürüyüşünüz öncesinde bölgeyi bilen ve bölgeye, vadilere hakim kişilerden mutlaka bilgi almanız gerekmektedir.

9-Sıcak Hava Balonu Turu yapın: Balon turu denince dünya genelinde en önemli destinasyonlardan birisi haline gelen Kapadokya’ da mutlaka bu deneyimi yaşamalısınız. Kapadokya’ yı bir de yukarıdan kuş bakışı görmek isteyen ve adrenalin dolu anlar yaşamak isteyen ziyaretçiler için balon turları ilk tavsiyelerimiz arasında. Balon turları hakkında bilgi almak veya rezervasyon yaptırmak için bizlerle Drabos Travel ile iletişime geçebilirsiniz.

10-Gün batımını seyredin: Özellikle ziyaretçilerin kolaylıkla ulaşabilecekleri Kızıl Vadi’den gün batımı seyri yapmanız kızıla dönen güneşi bir de kızıl toprakları ile ünlü vadiden seyretmek bambaşka bir deneyim olacaktır.

11-Ihlara Vadisi’ ni ziyaret edin: Melendiz Çayı’ nın binlerce yıl içerisinde oluşturduğu ve ülkemizin en güzel vadi oluşumlarından birisi olan Ihlara doğal güzelliğinin yanında içinde bulunan yaşam alanlar ve kaya oyması kiliseleriyle ziyaretçilerini beklemekte. 2 farklı giriş kapısı olan Ihlara Vadisi’ nde bir iki saat sürecek olan yürüyüşünüzü yapabilir ve vadi içerisinde bulunan kafede biraz dinlenerek doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

Tüm bu tavsiyelerimizin yanında Drabos Travel olarak düzenlediğimiz Çanakkale çıkışlı Kapadokya turlarımızda sizlerde bize eşlik edebilir bu tavsiyelerimizden çok daha fazlasını turlarımızda yaşayabilirsiniz.