KAYIT    İLETİŞİM

Şehitlik Turu Hakkında


Çanakkale Şehitlik Turu Hakkında 

    Sadece ülkemizde değil dünyanın her tarafında yaşayan Türklerin gezip görmek ve şehitlikleri ziyaret etmek istediğini biliyoruz. Çanakkale Şehitlikleri elbette bizler için bir gurur kaynağı hatta daima dillerden düşmeyen şu sözümüzle Çanakkale' nin önemini vurguluyoruz. "Çanakkale Muharebeleri, Cumhuriyetimizin temel taşıdır." Elbette bu kadar değerli ve önemli bir yeri ziyaret etmek isteyen ziyaretçilerin merak ettikleri ve öğrenmek istedikleri birçok konu olacaktır. Bu yazımızda işte bu merak edilen sorulara cevap vermeye çalışacağız.

    Öncelikle Çanakkale Şehitlikleri nasıl gezilir sorusuna cevap vermeye çalışalım. Şehitliklerimizin büyük bir çoğunluğu Gelibolu Yarımadası' nda bulunmakta. Çanakkale şehir merkezinde ve Anadolu Yakasında ziyaret edebileceğiniz şehitlik alanları ve savaş alanları çok az sayıda. Gelibolu Yarımadası' na Tekirdağ istikametinden gelen ziyaretçilerimiz direk ulaşabilirler. Anadolu' dan veya Asya kıtasından gelecek ziyaretçilerimiz Lapseki-Gelibolu, Çanakkale- Eceabat ya da Çanakkale- Kilitbahir feribot hatlarını kullanmak zorundadır. Günümüzde hala yapımı devam eden ve önümüzdeki yıllarda tamamlanacak olan Çanakkale 1915 köprüsü de Gelibolu Yarımadası' na geçmek isteyen misafirler için bir alternatif olacaktır. Çanakkale Şehitlikleri ziyaretleriniz için öncelikle bizimle irtibata geçmenizi öneririz. Dilerseniz günübirlik Şehitlik Turlarında dilerseniz sizlere özel Profesyonel Turist Rehberi hizmetlerimizle ziyaretlerinizi çok daha anlamlı kılabiliriz. Gün içerisinde Şehitlik Turu' nuzda kendi aracınızla veya yolu, rotayı bilmeden kendi başınıza ziyaret gerçekleştirmeniz oldukça güç olacaktır. Şehitlik Turlarımızda gün içinde araçla yaklaşık 80-100 km yol kat edilmekte ve bu uzun rotada sizlere eşlik edecek bir rehberin olması ve geçtiğiniz yollarda ve çevrede olan savaşlar ve muharebeler hakkında sizlere bilgi verecek olması sizler için çok anlamlı olacaktır. 

    Çanakkale Şehitlik alanları girişi ücretli mi sorusuna da yanıt verecek olursak hiç bir şehitliğimiz, savaş alanımız ya da muharebe bölgeleri ücretli değildir. Sadece alan içerisinde ziyaret bazı müzeler ücretli bazı müzelerde ücretsizdir. Misal Bigalı Köyü Mustafa Kemal (Atatürk) Evi Müzesi ziyareti ücretsizdir. 

    Çanakkale Şehitler Abidesi nerede olduğu ya da Çanakkale' ye gelen herkesin Çanakkale şehir merkezinde görmeyi umut ettiği ama merkezden göremeyeceği bir noktada yer almakta. Gelibolu Yarımadası üzerinde Ege Denizi ile Çanakkale Boğazı' nın buluştuğu Seddülbahir bölgesinde ve Eski Hisarlık Tepe üzerinde yer almaktadır. İzmir yönünden gelen misafirler Çanakkale' ye yaklaştıklarında ve boğazı gördükleri anda karşı kıyıya dikkatlice bakarsa görülebilecek bir konumda yer almakta.

Şehitlik Turlarımızla ilgili merak edilenlere baktığımızda ise;

    Şehitlik Turlarında nereleri ziyaret ettiğimiz ya da nerelerde araçtan inerek bölgeyi gezdiğimiz konusu ise oldukça uzun ve karışıktır. Aslıda günübirlik turlarımızda belirlediğimiz bir Çanakkale Şehitlik Turu rotamız mevcut. Özel tur isteyen veya tur süresini uzatmak isteyen misafirlerimiz için elbette bu rotanın dışına çıkarak çok daha fazla yer ve nokta ziyaret ediyoruz. Belirlenen günübirlik Şehitlik Turumuzda Rumeli Mecidiye Tabyası, Seyit Onbaşı Anıtı, Şahindere Sargı Yeri Şehitliği, Hilal-i Ahmer (Kızılay) Müzesi, Çanakkale Şehitler Abidesi, 57.Piyade Alay Şehitliği, Conk Bayırı, Siperler ve Bigalı Köyü ziyaret ettiğimiz yerler arasında. Bu saydığımız yerler dışında gün boyu araçla yolculuk ederken bir çok yeri de panaromik olarak göreceksiniz. Kilitbahir Kalesi, Namazgah Tabyası, Hamidiye Tabyası, Havuzlar Şehitliği, Soğanlıdere Sargı Yeri Şehitliği, Alçıtepe Köyü, Seddülbahir Köyü, Fransız Mezarlık Anıtı, İngiliz Mezarlık Anıtı, Morto Koyu, Kaba Tepe, Albayrak Sırtı, Kırmızı Sırt, Bomba Sırtı, Düz Tepe, Anafartalar Ovası ve daha bir çok yer panaromik göreceğiniz yerler arasında. 

    Şehitlik Turu süremiz ise sabah 09:00' da Çanakkale Cumhuriyet Meydanında, 09:30' da Kilitbahir ve Eceabat' ta siz değerli misafirlerimizle buluşarak başlıyor ve akşam 16:30-17:00 civarında tamamlanmakta. 

    Çanakkale Şehitlik Turu ücretine hangi hizmetler dahil olduğu konusunda ise ödeyeceğiniz ücretle feribot geçiş ücreti, rehberlik ücreti, araçta su ikramı, öğle yemeği (köfte menü-ayran-su)müze girişi hizmetlerini satın almış oluyorsunuz. Yani sizden ekstra hiç bir ücret talep etmiyoruz. 0-6 yaş misafirlerimiz ücretsiz, 7-12 yaş misafirlerimiz içinde yarı ücret alınacakrtır.

    Turlarımızda Kültür ve Turizm Bakanlığından belgeli tamamı Turist Rehberliği Bölümü mezunu Profesyonel Turist Rehberi arkadaşlarımız sizlere eşlik edecektir. Bölge, Çanakkale Savaşları, Birinci Dünya Savaşı, Osmanlı Devleti, Cumhuriyet Tarihi ve daha bir çok konuda bilgi sahibi, sizlere adeta o zorlu günleri yaşatacak ve hissettirecek rehber arkadaşlarımız tur boyunca sizlerle bilgilerini paylaşacaktır. Çanakkale çıkışlı şehitlik turlarında bölgenin en iyi Şehitlik Turu' nu yaptığımız konusunda iddialıyız ve bu iddiamızdan ödün vermeden sizlere hizmet etmek için çalışıyoruz.

Çanakkale Şehitlik Turu rezervasyonu için tıklayınız.

    Çanakkale Şehitliklerini ziyaret etmek isterseniz veya bölge hakkında,şehitlikler hakkında bilgi almak isterseniz bizlere ulaşabilirsiniz.

0531 283 3363 (whatsapp aktif)

0286 217 9333

Sosyal medya hesaplarımızdan da bizlere ulaşabilirsiniz. Facebook, Instagram ve Twitter adreslerimiz @drabostravel 'dir.